ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η επίδοση των ελέγχων προόδου Α' τετραμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας από ώρα 12:30 έως 14:10.

Επίσκεψη στο CERN

cern-portal-2-min

Το 2ο Λύκειο Βριλησσίων στο CERN

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ομάδα 44 μαθητών του σχολείου με τη συνοδεία 4 καθηγητών αναχωρούν για την Ελβετία όπου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο CERN

ΠΑΡΝΗΘΑ 2018

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στο 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

IMG 2151aΣτο φετινό μας πρόγραμμα φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους μάθησης πέρα από τα πλαίσια της σχολικής αίθουσας, να προσεγγίσουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά ως χώρους αλληλεπίδρασης φυσικού, κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος και να διαμορφώσουν στάσεις, συμπεριφορές και αξίες στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισής του. Τέλος, να κατανοήσουν τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να αντιληφθούν τις έννοιες του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού και να αναπτυχθούν σε συνειδητοποιημένους μαθητές με βιωματική ανάπτυξη του εθελοντισμού, καθώς και να συσχετίσουν τις έννοιες περιβαλλοντικές δράσεις και περιβαλλοντική συνείδηση με εκείνη του ποιοτικού τουρισμού.

Έτσι, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Σύμμαχός μας το κέφι των παιδιών, η αγάπη για τη φύση, ο καλός καιρός και συγκεκριμένα το χιόνι, και βέβαια ο επαγγελματισμός και η άψογη οργάνωση της ομάδας της TrekkingHellas, που μας ξενάγησε στα φυσικά μονοπάτια της Πάρνηθας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ

ERASMUS PLUS - BARLINEK POLAND

Η ομάδα ERASMUS PLUS του 2ου Λυκείου Βριλησσίων αποτελούμενη από 14 μαθητές και 3 καθηγητές επισκέφθηκε το Barlinek της Πολωνίας για την τελευταία διεθνική συνάντηση του προγράμματος εξωσχολικών δραστηριοτήτων

"We make our dreams come true about education and work in EU countries"

Η επίσκεψη στο Barlinek πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 20 Απριλίου 2018.

Barlinek Apr 2018

Στη συνάντηση εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του Πολωνικού σχολείου που ήταν οι οικοδεσπότες, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από σχολείο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι μαθητές των τριών σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά στις προγραμματισμένες δραστηριότητες και επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια των γειτονικών πόλεων, έζησαν στους ρυθμούς της μικρής πόλης του Barlinek, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Οι Έλληνες μαθητές καθηγητές γύρισαν στην Ελλαδα ενθουσιασμένοι με την Πολωνική φιλοξενία, γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, εντυπώσεις και αναμνήσεις ως επισφράγισμα ενός άρτια οργανωμένου διεθνούς προγράμματος ERASMUS PLUS.

Επίσης οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους ξένους εταίρους, Πολωνούς και Κροάτες, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και να ζήσουν μαζί τους στιγμές φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης που προδιαγράφουν το κοινό μέλλον των λαών.

Η Ελλάδα παντού στον κόσμο!

Στους παρακάτω συνδέσμους απολαύστε στιγμές από την επίσκεψη στην Πολωνία.

 Το video της επίσκεψης: https://youtu.be/V4YnD7G3_zY

 Αναχώρηση - αεροδρόμιο: https://photos.app.goo.gl/g8nAGBQGYz8j8E0B3

 Υποδοχή και αποχαιρετισμός: https://photos.app.goo.gl/W8AGjxukwAtGtHEu6

 Barlinek - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/BdA7cR7WFZgk4WRD9

 Barlinek - στα σχολεία: https://photos.app.goo.gl/bdC1fqhCAJM2NjtUA

 Barlinek - επισκέψεις: https://photos.app.goo.gl/c0Fr7ogNwsqICQ632

 Barlinek - Nordic walking: https://photos.app.goo.gl/Uyv5YEbyVKLDtBkZ9

 Torun - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/xlLJROOUjPE3I2Yl1

 Torun - ginger bread museum: https://photos.app.goo.gl/U0uQrwGOdlf51oiC2

 Torun - KOPERNIKA University: https://photos.app.goo.gl/hVf9L3rRnrjvBUdw8

 Sczcezin - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/M9ZXEzWzV6JP1tJd6

 Sczcezin - Underground museum: https://photos.app.goo.gl/b6rfpH92sdZLGh3a7

 Szczecin - WSM University: https://photos.app.goo.gl/3TP5SNwTMsX8z4bt6

 Πρόσωπα: https://photos.app.goo.gl/fUzThAo9hykANx477

 Ζωντανές εικόνες: https://photos.app.goo.gl/jisuBZufIgBJpZDe2

Joomla templates by a4joomla