ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

   Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α1 και Α3 τμημάτων επισκέφθηκαν το Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου μαζί με τους καθηγητές τους, την υποδιευθύντρια κ. Χαρίση Άννα, τον κ. Αλεξόπουλο Χρύσανθο και την κ. Μαρκοπούλου Σταματία.

   Οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον της Μαδαγασκάρης, καθώς και τις δραστηριότητες της ιεραποστολής της Εκκλησίας στο νησί αυτό. Ακολούθησε συζήτηση με τον υπεύθυνο ιερέα του κέντρου π. Κων/νο Μαργώνη, και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους. Μετά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αποθήκες και τα φιλανθρωπικά καταστήματα του ιδρύματος και βοήθησαν συμβολικά και εθελοντικά στη διαλογή και στη συσκευασία των υλικών που προσφέρονται από το κέντρο στους εμπερίστατους κατοίκους του Κερατσινίου και στην ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης.

   Με αυτή την επίσκεψη οι μαθητές κινητοποιήθηκαν και γνώρισαν τρόπους προσφοράς σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως επίσης ευαισθητοποιήθηκαν στα κοινωνικά προβλήματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στη Ελλάδα και σε χώρες του τρίτου κόσμου.

 

Δείτε ΦΩΤΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ»

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α2 και Α5 τμημάτων επισκέφθηκαν το ίδρυμα περίθαλψης ατόμων με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down«Μαρία Κόκκορη» στην Άνω Γλυφάδα, μαζί με τους καθηγητές τους κ. Αλεξόπουλο Χρύσανθο, κ. Κωσταγιάννη Μαρία και κ. Φαντάκη Γεωργία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στον τομέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε άτομα με ειδικές ανάγκες, και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

   Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη λειτουργία και τους σκοπούς του ιδρύματος από την υπεύθυνη κ. Κουτέτη Αναστασία, ξεναγήθηκαν στους χώρους διαμονής, τα εργαστήρια (χειροτεχνίας, ζωγραφικής, μαγειρικής, ανάγνωσης γραφής και χρήσης υπολογιστών), το γυμναστήριο και το φυσικοθεραπευτήριο. Μετά οι μαθητές πέρασαν στο σαλόνι του ιδρύματος για να γνωρίσουν και να διασκεδάσουν μαζί με τις τροφίμους. Έπαιξαν, τραγούδησαν μαζί με τα κορίτσια του ιδρύματος και τους μοίρασαν δώρα.

 

Δείτε ΦΩΤΟ

ΠΑΡΝΗΘΑ 2018

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στο 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

IMG 2151aΣτο φετινό μας πρόγραμμα φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους μάθησης πέρα από τα πλαίσια της σχολικής αίθουσας, να προσεγγίσουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά ως χώρους αλληλεπίδρασης φυσικού, κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος και να διαμορφώσουν στάσεις, συμπεριφορές και αξίες στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισής του. Τέλος, να κατανοήσουν τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να αντιληφθούν τις έννοιες του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού και να αναπτυχθούν σε συνειδητοποιημένους μαθητές με βιωματική ανάπτυξη του εθελοντισμού, καθώς και να συσχετίσουν τις έννοιες περιβαλλοντικές δράσεις και περιβαλλοντική συνείδηση με εκείνη του ποιοτικού τουρισμού.

Έτσι, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Σύμμαχός μας το κέφι των παιδιών, η αγάπη για τη φύση, ο καλός καιρός και συγκεκριμένα το χιόνι, και βέβαια ο επαγγελματισμός και η άψογη οργάνωση της ομάδας της TrekkingHellas, που μας ξενάγησε στα φυσικά μονοπάτια της Πάρνηθας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ

ERASMUS PLUS - BARLINEK POLAND

Η ομάδα ERASMUS PLUS του 2ου Λυκείου Βριλησσίων αποτελούμενη από 14 μαθητές και 3 καθηγητές επισκέφθηκε το Barlinek της Πολωνίας για την τελευταία διεθνική συνάντηση του προγράμματος εξωσχολικών δραστηριοτήτων

"We make our dreams come true about education and work in EU countries"

Η επίσκεψη στο Barlinek πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 20 Απριλίου 2018.

Barlinek Apr 2018

Στη συνάντηση εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του Πολωνικού σχολείου που ήταν οι οικοδεσπότες, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από σχολείο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι μαθητές των τριών σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά στις προγραμματισμένες δραστηριότητες και επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια των γειτονικών πόλεων, έζησαν στους ρυθμούς της μικρής πόλης του Barlinek, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Οι Έλληνες μαθητές καθηγητές γύρισαν στην Ελλαδα ενθουσιασμένοι με την Πολωνική φιλοξενία, γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, εντυπώσεις και αναμνήσεις ως επισφράγισμα ενός άρτια οργανωμένου διεθνούς προγράμματος ERASMUS PLUS.

Επίσης οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους ξένους εταίρους, Πολωνούς και Κροάτες, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και να ζήσουν μαζί τους στιγμές φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης που προδιαγράφουν το κοινό μέλλον των λαών.

Η Ελλάδα παντού στον κόσμο!

Στους παρακάτω συνδέσμους απολαύστε στιγμές από την επίσκεψη στην Πολωνία.

 Το video της επίσκεψης: https://youtu.be/V4YnD7G3_zY

 Αναχώρηση - αεροδρόμιο: https://photos.app.goo.gl/g8nAGBQGYz8j8E0B3

 Υποδοχή και αποχαιρετισμός: https://photos.app.goo.gl/W8AGjxukwAtGtHEu6

 Barlinek - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/BdA7cR7WFZgk4WRD9

 Barlinek - στα σχολεία: https://photos.app.goo.gl/bdC1fqhCAJM2NjtUA

 Barlinek - επισκέψεις: https://photos.app.goo.gl/c0Fr7ogNwsqICQ632

 Barlinek - Nordic walking: https://photos.app.goo.gl/Uyv5YEbyVKLDtBkZ9

 Torun - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/xlLJROOUjPE3I2Yl1

 Torun - ginger bread museum: https://photos.app.goo.gl/U0uQrwGOdlf51oiC2

 Torun - KOPERNIKA University: https://photos.app.goo.gl/hVf9L3rRnrjvBUdw8

 Sczcezin - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/M9ZXEzWzV6JP1tJd6

 Sczcezin - Underground museum: https://photos.app.goo.gl/b6rfpH92sdZLGh3a7

 Szczecin - WSM University: https://photos.app.goo.gl/3TP5SNwTMsX8z4bt6

 Πρόσωπα: https://photos.app.goo.gl/fUzThAo9hykANx477

 Ζωντανές εικόνες: https://photos.app.goo.gl/jisuBZufIgBJpZDe2

Joomla templates by a4joomla