graffiti_1_small.jpggraffiti_2_small.jpggraffiti_3_small.jpg

Γνωστοποίηση τροποποιήσεων για εισαγωγή στο Λιμενικό

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν επέλθει αλλαγές στις κανονιστικές διατάξεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμένικού Σώματος. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τους ακόλουθους συνδέσμους για τις αλλαγές.

Εγκύκλιος

ΦΕΚ

Βίντεο ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία

Σε μια μεγάλη πράξη ανιδιοτελούς αγάπης προχώρησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ,2ου ΓΕΛ Βριλησσιων !!
Με αφορμή την πρόσκληση του ΟΚΠΑ Βριλησσίων και της Προέδρου του κας Αρσένη - Λάμπρου καθώς και της καθοδήγησης των εκπαιδευτικών μας κας Μαρκοπούλου και κας Τηλιγάδα οι μαθητές μας με πνεύμα αλληλεγγύης και κλίμα δημιουργικότητας σχεδίασαν και υλοποίησαν το παρακάτω βίντεο για την ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία .
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους !!

 

Zero Hero: “Ο Κύκλος των Χαμένων Πλαστικών»

 Ως πεδίο βιωματικής δράσης για τους μαθητές και μαθήτριες του Α5 λειτούργησε το πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

 Μαζί με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων των Βριλησσίων, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου μας και συμμετείχαν στη δράση ZeroHero: “Ο Κύκλος των Χαμένων Πλαστικών». Συγκέντρωσαν πλαστικά μπουκάλια, τα τοποθέτησαν στον εντυπωσιακό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού και αλληλεπίδρασαν με μαθητές των άλλων σχολείων κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

parko1

parko2

parko3

parko4

parko5

parko6

 

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5399 / τ.Β’ η υπ ́ αριθμ. Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ω27Χ46ΜΤΛΗ-ΚΓΜ) με τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, που θα ισχύσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (πανελλαδικές εξετάσεις 2022) και εφεξής. Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου στην εκπαίδευση 27 Νοεμβρίου 2021

Οι μαθητές της Β΄ Θεωρητικής Κατεύθυνσης και του Β5 παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο εχθρός της τάξης" στην Εφηβική σκηνή του Εθνικού θεάτρου.

Θεατροπαιδαγωγοί του Εθνικού θεάτρου επισκέφθηκαν το σχολείο μας και προετοίμασαν τους μαθητές για την παράσταση, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία της βιωματικής προσέγγισης του έργου πριν και μετά την παράσταση. 

Πρόκειται για ένα έργο με πλούσια θεματική που αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται και αφορούν άμεσα το εφηβικό κοινό.

Δυο λόγια για την παράσταση...

Σε μια σχολική αίθουσα οι μαθητές περιμένουν κάποιον καθηγητή. Νέα παιδιά που καταστρέφουν οτιδήποτε γι’ αυτούς εκπροσωπεί το σύστημα που το θεωρούν εχθρό τους, όπως και το σχολείο. Αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες, επαναστάτες και αντιρρησίες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή. Περιμένουν αλλά το ωρολόγιο πρόγραμμα για το συγκεκριμένο τμήμα, γράφει μόνον «κενό». Τελικά απορρίπτουν αυτοί το σύστημα ή το σύστημα τους απορρίπτει;

Η αναμονή τους οδηγεί σε μια «επαναστατική» απόφαση: να γίνουν οι ίδιοι καθηγητές του εαυτού τους ακολουθώντας έναν ανορθόδοξο οδηγό σπουδών. Οι μαθητές-καθηγητές μοιράζονται τους φόβους, τις ζωές τους, τις σκέψεις τους και αναλαμβάνουν να μιλήσουν για ζητήματα που γνωρίζουν από ελάχιστα έως πολύ καλά...

theater1

theater2

Ενταξιακές Αθλητικές Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Την Παρασκευή 03/12/2021 το σχολείο μας συμμετείχε με τα τμήματα Α1 και Α4 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων με τη συνεργασία του ΟΚΠΑ Βριλησσίων και του ΚΔΑΠ – ΑμέΑ Κρίκος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές/τριες μας πήραν μέρος σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες συνεργαζόμενοι άψογα και υπεύθυνα με μέλη της ομάδας «Κρίκος» και διδάχθηκαν με βιωματικό τρόπο ένα πανανθρώπινο μάθημα πολιτισμού στο οποίο δεν έχουν θέση τα στερεότυπα, ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις.

amea1

amea2

amea3

amea4

amea5

amea6

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατευσίμων γεννηθέντων το 2004

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι κλάσης 2025 (γεννηθέντες το 2004) υποχρεούνται να καταθέσουν δελτίο απογραφής από 2-1-2022 ως 31-3-2-22. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον ακόλουθο σύνδεσμο για τον τρόπο κατάθεσης του δελτίου απογραφής.

Αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι/ες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο σχολείο .Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή μια φωτοτυπία αυτής. Η εγκύκλιος και τα σχετικά έντυπα υπάρχουν στο σύνδεσμο που ακολουθεί σε μορφή αρχείου zip:  http://dide-v-ath.gr/site/docs/EGGRAFA.zip

Εγκύκλιος για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον ακόλουθο σύνδεσμο για την Εγκύκλιο Ενεργοποίησης Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.

Ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Σχετικά με την ενημέρωση της επίδοσης των παιδιών σας, σας προτείνουμε τους εξής τρόπους επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας:

  1. Επικοινωνία δια ζώσης με ραντεβού. (Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή RapidTest48αώρου ή πιστοποιητικού νόσησης εξαμήνου). Το ραντεβού κανονίζεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη γραμματεία του σχολείου.
  2. Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.
  3. Επικοινωνία μέσω email

Στο σύνδεσμο θα βρείτε το πρόγραμμα με τις ημέρες, τις ώρες και τον τρόπο επικοινωνίας κάθε εκπαιδευτικού.

Επίσκεψη του σχολείου μας στη νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Στις 23 /11/2021 επισκέφθηκαμε την υπερσύγχρονη  Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με τη θεωρητική Κατεύθυνση της Γ Λυκείου του σχολείου μας. Θερμές ευχαριστίες στον Κο Τούρκογιάννη και τις συνεργάτιδες της Βιβλιοθήκης για την τόσο ενδιαφέρουσα  ξενάγηση. Θερμές ευχαριστίες και στην Κα Μαμουρα από το Παιδαγωγικό Τμήμα  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών μας. Σχέσεις αμοιβαιοτητας και συνεργασίας με το Τμήμα, καθώς το σχολείο μας υποστηρίζει την πρακτική άσκηση μεταπτυχιακων φοιτητών εδώ και μια δεκαετία. Μία σημαντική εμπειρία για τους μαθητές μας η σημερινή, αλλά και μια ευκαιρία για μας τους εκπαιδευτικούς να συντηρουμε και να αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης  της Δευτεροβάθμιας με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
IMG 20211123 102020
 
IMG 20211123 102500
 
IMG 20211123 103100 1
 
IMG 20211123 113108

Εξαιρετική αθλητική διάκριση

Η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το σύνολο της μαθητικής μας κοινότητας συγχαίρει τον μαθητή της Α’ τάξης, Σταμάτη Εγγλέζο που έλαβε μέρος στα 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ορεινής Ποδηλασίας (crosscountryshorttrackκαι eliminator), το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο και κατέλαβε την 1η θέση και στα δύο. Κατόπιν τούτου ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Παίδων.

Με αυτή τη διάκριση κατέκτησε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, συνολικά 3, που έγιναν φέτος στην Ελλάδα στην κατηγορία του.

Ευχόμαστε ολόψυχα στο μαθητή μας να συνεχίσει να διακρίνεται και να κατακτά όλους του τους στόχους.

Συμμετοχή στου σχολείου μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στις 28/10/2021 το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

IMG 0838

Ενημέρωση για τις προκαταρκτικές εξετάσεις σχολών Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Σας ενημερώνουμε ότι για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας οι προκαταρκτικές εξετάσεις καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2022. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για προβολή της σχετικής εγκυκλίου:  https://drive.google.com/file/d/1LTZAHXkwe6KRRdoUGRG1geLSsoItdJH9/view?usp=sharing

ERASMUS PLUS - BARLINEK POLAND

Η ομάδα ERASMUS PLUS του 2ου Λυκείου Βριλησσίων αποτελούμενη από 14 μαθητές και 3 καθηγητές επισκέφθηκε το Barlinek της Πολωνίας για την τελευταία διεθνική συνάντηση του προγράμματος εξωσχολικών δραστηριοτήτων

"We make our dreams come true about education and work in EU countries"

Η επίσκεψη στο Barlinek πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 20 Απριλίου 2018.

Barlinek Apr 2018

Στη συνάντηση εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του Πολωνικού σχολείου που ήταν οι οικοδεσπότες, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από σχολείο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι μαθητές των τριών σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά στις προγραμματισμένες δραστηριότητες και επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια των γειτονικών πόλεων, έζησαν στους ρυθμούς της μικρής πόλης του Barlinek, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Οι Έλληνες μαθητές καθηγητές γύρισαν στην Ελλαδα ενθουσιασμένοι με την Πολωνική φιλοξενία, γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, εντυπώσεις και αναμνήσεις ως επισφράγισμα ενός άρτια οργανωμένου διεθνούς προγράμματος ERASMUS PLUS.

Επίσης οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους ξένους εταίρους, Πολωνούς και Κροάτες, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και να ζήσουν μαζί τους στιγμές φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης που προδιαγράφουν το κοινό μέλλον των λαών.

Η Ελλάδα παντού στον κόσμο!

Στους παρακάτω συνδέσμους απολαύστε στιγμές από την επίσκεψη στην Πολωνία.

 Το video της επίσκεψης: https://youtu.be/V4YnD7G3_zY

 Αναχώρηση - αεροδρόμιο: https://photos.app.goo.gl/g8nAGBQGYz8j8E0B3

 Υποδοχή και αποχαιρετισμός: https://photos.app.goo.gl/W8AGjxukwAtGtHEu6

 Barlinek - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/BdA7cR7WFZgk4WRD9

 Barlinek - στα σχολεία: https://photos.app.goo.gl/bdC1fqhCAJM2NjtUA

 Barlinek - επισκέψεις: https://photos.app.goo.gl/c0Fr7ogNwsqICQ632

 Barlinek - Nordic walking: https://photos.app.goo.gl/Uyv5YEbyVKLDtBkZ9

 Torun - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/xlLJROOUjPE3I2Yl1

 Torun - ginger bread museum: https://photos.app.goo.gl/U0uQrwGOdlf51oiC2

 Torun - KOPERNIKA University: https://photos.app.goo.gl/hVf9L3rRnrjvBUdw8

 Sczcezin - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/M9ZXEzWzV6JP1tJd6

 Sczcezin - Underground museum: https://photos.app.goo.gl/b6rfpH92sdZLGh3a7

 Szczecin - WSM University: https://photos.app.goo.gl/3TP5SNwTMsX8z4bt6

 Πρόσωπα: https://photos.app.goo.gl/fUzThAo9hykANx477

 Ζωντανές εικόνες: https://photos.app.goo.gl/jisuBZufIgBJpZDe2

Επικοινωνία

τηλ 2106132567

fax 2108040644

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Joomla templates by a4joomla