graffiti_1_small.jpggraffiti_2_small.jpggraffiti_3_small.jpg

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων

Αξιότιμοι Κύριοι,
Κατόπιν ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων περί "αποβολών μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων", οι οποίες αναρτήθηκαν και αναπαράγονται τις τελευταίες ημέρες σε ιστοσελίδες ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίες οδήγησαν σε περαιτέρω σχολιασμούς από τους αναγνώστες αυτών, ως Σύλλογος Γονέωνκαι Κηδεμόνων του Σχολείου αυτού, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε και να διευκρινίσουμε ταπαρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια των γεγονότων.


Κύριο αίτημα της κατάληψης που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων την Παρασκευή 3/3/2023, όπως άλλωστε προκύπτει και από την γνωστοποίηση των λόγων της κατάληψης, με την ανάρτηση του σχετικού κειμένου στην είσοδο του σχολείου, ήταν η ακύρωση της αποφάσεως για την μη πραγματοποίηση των εκδρομών.Επισυνάπτουμε με την παρούσαεπιστολή σχετικό αντίγραφο, από το οποίο δεν προκύπτει ως λόγος της κατάληψης η διαμαρτυρία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Η επανεξέταση, από την πλευρά της Διευθύνσεως του σχολείου,της αποφάσεώς της σχετικά με την μη πραγματοποίηση των εκδρομών,μετά την πραγματοποίηση καθημερινού και μακρόπνοου διαλόγου με τους μαθητές, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και εκατέρωθεν υποσχέσεων για την τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού, συνετέλεσε στην απόφαση των μαθητών να λήξουν την κατάληψη και να παραδώσουν την Τρίτη 07/03/2023 τους χώρους του σχολείου στους καθηγητές και τους μαθητές. Όπως η κύρια βάση των αιτημάτων της κατάληψης, έτσι και η κύρια βάση των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των μαθητών σχετικάμε την λήξη ή μη αυτής, ήταν να μην ακυρωθούν οιεκδρομέςτους.
 

Περαιτέρω, οι αποφάσεις της Διευθύνσεως του σχολείου και του Συλλόγου των διδασκόντων για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, σχετικάμε ζητήματα που προκύπτουν κατά την καθημερινή λειτουργία και στους χώρους του σχολείου (όπως π.χ είναι ηπρόκληση υλικών ζημιών) και η εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας τουΣχολείου, είναι απαράδεκτο και άδικο να συνδέονται με ταπεινά κίνητρα τιμωρίας και εκδικητικότητας της Διευθύντριας και του συνόλου των διδασκόντων του σχολείουμας.
 

Παρακαλούμεγια την πληρέστερη και ακριβέστερη ενημέρωσή σας, να λάβετε υπόψη όσα παραθέτουμε, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια από την αδικαιολόγητηεπίθεση προς το σχολείο μας.


Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ, ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΓΕ.Λ. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Με κατάπληξη διαπιστώσαμε τη διακίνηση κειμένου στο Διαδίκτυο που αφορά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας την περασμένη εβδομάδα. Στο κείμενο διαπιστώνεται παραποίηση των πραγματικών περιστατικών και επομένως συνιστά παραπληροφόρηση, γεγονός που μας ωθεί να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.


Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια σειρά φαινομένων παραβίασης των κανόνων λειτουργίας της σχολικής μονάδας από μικρό μέρος μαθητών/τριών της Α' κυρίως και Β' Τάξης του Λυκείου μας, κάποιες από τις οποίες ήταν αρκετά σοβαρές. Μία από τις περιπτώσεις αυτές αφορούσε φθορές στον σχολικό χώρο και φαινόμενα βανδαλισμού, γεγονός που δημιούργησε σκεπτικισμό στον Σύλλογο διδασκόντων για την ασφαλή διεξαγωγή των πολυήμερων εκδρομών. Ωστόσο, οι διαδικασίες για την πραγμάτωση της προγραμματισμένης εκδρομής της Β΄ Λυκείου συνεχίστηκαν κανονικά και την Τρίτη 28/02 μοιράστηκαν στους μαθητές/τριες οι απαραίτητες υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή τους. Το πρωί της επόμενης ημέρας, Τετάρτης 1/03, μικρός αριθμός ατόμων, στην πλειονότητά τους με καλυμμένα τα πρόσωπα, επιχείρησαν να καταλάβουν το σχολείο. Ελάχιστοι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτήν την κίνηση σύντομα διαπίστωσαν πως πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα, χωρίς καμία συλλογική διαδικασία ανάμεσα στους μαθητές, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του 15μελούς, των άλλων οργάνων των μαθητών και χωρίς καμία διαβούλευση εντός της μαθητικής κοινότητας, και απέσυραν την υποστήριξή τους. Έτσι, το σχολείο άνοιξε χωρίς περαιτέρω εντάσεις, αλλά η εμπιστοσύνη του Συλλόγου Διδασκόντων προς μερίδα του μαθητικού δυναμικού είχε κλονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ουδεμία ποινή επιβλήθηκε, απλά ζητήθηκε από τους μαθητές που διοργάνωσαν την αυθαίρετη αυτή ενέργεια να προσέλθουν, να εξηγήσουν τους λόγους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε, καθώς εμφανίστηκαν ελάχιστοι.


Την Πέμπτη το πρωί 2/03, διαπιστώθηκαν εκ νέου βανδαλισμοί στον χώρο του σχολείου. Έτσι μετά από συνεδρίαση των καθηγητών/τριών αποφασίστηκε η ακύρωση των πολυήμερων μόνο εκδρομών της Α' και Β' Τάξης προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των μαθητών/τριών των συγκεκριμένων τάξεων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής υπήρξαν συζητήσεις και ψηφοφορίες μεταξύ του μαθητικού δυναμικού οι οποίες κατέληξαν στην επιλογή της κατάληψης.


Η κατάληψη ξεκίνησε την Παρασκευή 3/03, με κύριο αίτημα την πραγματοποίηση των εκδρομών της Α΄ και Β΄ Λυκείου και όχι την αντίδραση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως, άλλωστε αποδεικνύεται κι από το συνημμένο έγγραφο που περιλαμβάνει τα αιτήματά τους. Όταν διαπιστώθηκε την Παρασκευή η κατάληψη αμέσως ξεκίνησαν συζητήσεις μεταξύ της Διεύθυνσης, του Συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης με δημοκρατικές διαδικασίες. Οι συζητήσεις απέβησαν άκαρπες την Παρασκευή.


Τη Δευτέρα 6/03 συνεχίστηκε η προσπάθεια αποκλιμάκωσης και πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση μεταξύ της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη. Συμφωνήθηκε η ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου την επομένη, Τρίτη 7/03, αφού δόθηκε η διαβεβαίωση από τη μεριά της Διεύθυνσης και του Συλλόγου ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα των εκδρομών και θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνεδριάσουν για να προτείνουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές με ασφάλεια. Πράγματι, την επομένη το σχολείο λειτούργησε κανονικά, οι μαθητικές κοινότητες υπέβαλαν τις προτάσεις τους και ο Σύλλογος Διδασκόντων κατέληξε στην απόφαση για πραγματοποίηση των εκδρομών υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση, σύμφωνα και με τις προτάσεις των μαθητών.


Είναι σαφές ότι ουδεμία ποινή αποφασίστηκε για τους μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στις καταλήψεις. Σε καμία περίπτωση ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση δεν κινήθηκαν στις αποφάσεις τους από ταπεινά ελατήρια όπως η εκδικητικότητα, και γενικότερα μοναδικός τους σκοπός είναι η μόρφωση και κοινωνική καλλιέργεια των παιδιών των Βριλησσίων, σε συνθήκες ασφάλειας, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και ηρεμίας. Ας επισημανθεί πως ουδείς εκ των καθηγητών/τριών υποχρεούται βάσει του νόμου να συνοδεύσει σε πολυήμερες εκδρομές μαθητές/τριές του. Όσοι από εμάς το κάνουν έχουν ως μόνο μέλημα την ψυχική ικανοποίηση των παιδιών, την ανάγκη τους να συνδέσουν το σχολείο όχι μόνο με την κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά και με αισθήματα αγαθών αναμνήσεων.


Αντιλαμβάνεσθε ότι ο σεβασμός των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας προϋποθέτει επισταμένη διασταύρωση των πληροφοριών και διερεύνηση της αξιοπιστίας των πηγών. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης πλήττει ανεπανόρθωτα τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και τις παιδευτικές σχέσεις και ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.


 

Ως μέλη του 15μελούς συμβουλίου και αντιπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του 2 ου Γελ Βριλησσίων, θεωρούμε χρέος μας να διαψεύσουμε τις συκοφαντικές δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν το σχολείο μας ως έναν αντιδημοκρατικό κι εκδικητικό θεσμό. Αρχικά, οι πρώτες απόπειρες κατάληψης έγιναν με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς τη γνώση και την έγκριση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Όσον αφορά την τελευταία κατάληψη, κύριο αίτημά της ήταν η πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών της Α' και Β' τάξης και όχι, όπως λανθασμένα αναπαράγεται, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μετά τη λήξη της κατάληψης και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του συλλόγου διδασκόντων και ομάδας αντιπροσώπων των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτήν, αποφασίστηκε η κανονική διεξαγωγή των πολυήμερων εκδρομών. Παρά τη γνώση των καθηγητών, όσον αφορά τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, ωστόσο δε δόθηκε καμία ποινή. Κλείνοντας, θεωρούμε άδικο τον διασυρμό του σχολείου μας στα ΜΜΕ και ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της φήμης τους σχολείου μας, ενός σχολείου δημοκρατικού και υποστηρικτικού προς τους μαθητές του.

ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 

Το φυλλάδιο με τα αιτήματα της κατάληψης 

Ένα ποίημα από τον μαθητή του Γ3 Παπαδάκη Γιάννη για τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη

«Δεν ξημερώνει η άνοιξη για μας»

 

Η ζωή.

Σαν θέουσα στην όψη της σκέψης,

αφήνω κατάρες και ευχές,

όταν εκείνη αφήνει πληγές και λουλούδια.

Κοιτώ έξω από το τζάμι, τρέχει η γη όλη στην όρασή μου

Και σαν ο αέρας χορεύει με τη δροσιά του

Και ας φέγγω μέσα στο σκοτάδι.

 

Σβήνω· σαν ήλιος κάτω από τις πέτρες, τις ράγες

Η ανάσα μου καπνός και χώμα,

Καίγονται στάχτες, οι πνεύμονές μου.

Το κορμί μου σε σωρούς,

«δε μετριέται σε ψυχές μας η αδικία».

 

Άνθος και αν ήμουν, θέλησε να με θερίσει,

γιατί η ζωή, και αν ο καθένας ξεχωριστός, δε χαρίζει.

Και αφού τόσος θάνατος με λούσει, καταλαβαίνω πως πλέον δεν είναι η τύχη που θα με σώσει.

 

«Γιατί ρε μάνα τόση αναλγησία;»

Είναι πραγματικότητα:

«Δε θα επιστρέψω σήμερα σπίτι».

 

Γιάννης Παπαδάκης, Γ3

Για όσους από εμάς έσβησαν στα Τέμπη

Σχετικά με την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες  για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έχουν ως εξής: Η  ηλεκτρονική  υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Δευτέρα 13-03-2023 έως και την Δευτέρα 20-03-2023. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των  δικαιολογητικών,  υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης),  διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από Τρίτη 14/03/2023 έως και Τρίτη 21/03/2023. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον ακόλουθο σύνδεσμο για την προκήρυξη και τις διαδικασίες.

Θεατρική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Οι μαθητές του σχολείου μας μιλούν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ για το πρόγραμμα "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

IMG 1803 a

IMG 1793res

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου πιο κοντά στην κατανόηση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και τις νομοθετικές διαδικασίες, επενδύοντας έτσι σε μία γενιά πολιτών, καλά ενημερωμένων, που θα έχουν ενεργότερη συμμετοχή στο δημοκρατικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μου», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λυδία, μαθήτρια της Α' λυκείου, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με το σχολείο της, το 2ο Λύκειο Βριλησσίων. 

«Έχει εμβαθύνει η γνώση μας στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, ως προς τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, το πώς ψηφίζονται οι νόμοι. Πράγματα που αγνοούσαμε ή είχαμε ελλιπή γνώση για αυτά, τώρα αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα που έχουν για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε από την πλευρά της η Ζέτα, μαθήτρια της Β' λυκείου.

«Είναι θεσμοί που τους βλέπουμε σαν κάτι μακρινό, αλλά μέσω του προγράμματος έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά και να μάθουμε τα πάντα για τις διαδικασίες», συμπλήρωσε η Έλενα, μαθήτρια της Α' λυκείου. 

Μέσω του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές παρακινούνται να έρθουν σε επαφή με Ευρωβουλευτές, ΜΜΕ, τοπικούς και άλλους παράγοντες - αναπτύσσοντας σχετικές δεξιότητες - ενώ παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, σε προγράμματα και ημερίδες που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. 

Η ομάδα του 2ου λυκείου Βριλησσίων, μαζί με πολλούς ακόμα συμμαθητές που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Η επίσκεψη, όπως είπε η Ζέτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενίσχυσε το κομμάτι της βιωματικής μάθησης, έδωσε όμως και χώρο για στοχασμό πάνω στις γνώσεις που απέκτησαν. «Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε ποιες αξίες υπερασπίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μου άρεσε ότι στο κτίριο υπήρχαν συμβολισμοί ακόμα και στα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να οικοδομηθεί», σημείωσε η Λυδία και η Έλενα πρόσθεσε: «Ήταν ιδιαίτερος ο συμβολισμός της χρήσης του γυαλιού ως κυρίαρχο υλικό, ως σύμβολο της διαφάνειας στους θεσμούς και τις διαδικασίες».

Αναδημοσίευση από άρθρο της Αθηνάς Καστρινάκη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: Σχολεία σε ρόλο πρέσβεων των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Ασημένιος” ο Νικόλαος Περγάμαλης στη σπάθη

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής της Α' τάξης του σχολείου μας Νικόλαος Άγγελος Περγάμαλης στη σπάθη, στους 19ους Μεσογειακούς αγώνες U17, που διεξήχθησαν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ο νεαρός ξιφομάχος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη διεθνή διοργάνωση και δίκαια ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, έχοντας συνολικό απολογισμό 4 νίκες και μία ήττα. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του αγωνιστικές προσπάθειες.

 

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Στις 24/1/23 και στις 5/2/23 οι μαθητές/τριες του 2ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων στο πλαίσιο του προγράμματος " Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, αποκτώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία αναφορικά με τη λειτουργία του, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό και, κυρίως, με το ευρωπαϊκό αξιακό σύστημα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη συνέβαλε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών/τριών και στην υιοθέτηση ενός δημοκρατικού τρόπου ζωής με σεβασμό και ανεκτικότητα στο διαφορετικό.

 

Συμμετοχή σε διαδικτυακές δράσεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών Virtual Pathways, LaSciL και Surrounded byScience

Ο όμιλος αστρονομίας του σχολείου μας συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα διαδικτυακών δράσεων, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών Virtual Pathways, LaSciL και Surrounded byScience, το οποίο περιλάμβανε:

1) εικονική περιήγηση στο μουσείο Γαλιλαίου (Galileo Museum)

2) παρατηρήσεις με τα ρομποτικά τηλεσκόπια Faulkes. (Faulkes Telescope Project)

Οι δράσεις διεξήχθησαν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ώρες 10:00 - 10:45 για το μουσείο Γαλιλαίου

Tρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, ώρες 12:00 - 13:00 για τα τηλεσκόπια Faulkes

στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη καθώς προσήλθαν και αρκετοί μαθητές της Α΄ τάξης που δεν έχουν εγγραφεί στον όμιλο. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τον μαθητών μας δίνουν το κίνητρο να συμμετάσχουμε και σε άλλες τέτοιες εξωστρεφείς δράσεις στα πλαίσια του ομίλου.

324190412 877081380224281 9048385302744700116 n

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023

Το Σάββατο 17/12/2022 το σχολείο μας συμμετείχε με ομάδα τριών μαθητών στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023 ( Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών), που διεξήχθη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χαλανδρίου.euso2022

Επίσκεψη στο Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, δύο τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου. Εκεί ενημερώθηκαν για το σημαντικό ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του Κέντρου τόσο στο εξωτερικό (Μαδαγασκάρη) όσο και στην τοπική κοινότητα του Κερατσινίου. Οι μαθητές μας βοήθησαν στη συσκευασία ειδών ρουχισμού και παιχνιδιών για αποστολή στη Μαδαγασκάρη καθώς και στη συσκευασία ειδών διατροφής τα οποία μοιράζονται σε οικογένειες της περιοχής που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Σας ενημερώνουμε για το ΦΕΚ που αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμθα εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις: "Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση"

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στο μαθητή μας της Γ' τάξης Μάριο Καλαντζόπουλο για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου-Ζϊτσου  κάτω των 18 ετών που πραγματοποιήθηκε 3-8 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αγωνιστικές του προσπάθειες και τη μελλοντική του πορεία.

O ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡHΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ WINDSURFING

Θερμά συγχαρητήρια στο  μαθητή μας της Β' τάξης Γρηγόρη Σταθόπουλο, ο οποίος το Σάββατο 5.11.2022 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής και σήκωσε την Ελληνική σημαία στην Κύπρο. Είναι η πιο μεγάλη διάκριση που θα μπορούσε να πάρει στο WindsurfingTechnoT293 και στην κατηγορία του (TPlusUnder 19). Ο αγώνας ήταν δύσκολος γιατί οι συνθήκες ήταν lightwind. Επίσης υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες για τον Γρηγόρη λόγω του ότι τις  πρώτες μέρες της παραμονής του εκεί είχε πυρετό και ήταν άρρωστος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει εκεί την ανάλογη προετοιμασία. Παρόλα αυτά με την βοήθεια όλων: ομάδας, συνοδών,  προπονητή και γονέων κατάφερε να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η πίστη του μεγάλη και η προσπάθεια του όλα αυτά τα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη! Η επιτυχία του μας κάνει περήφανους και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επόμενες αγωνιστικές του προσπάθειες.

Συμμετοχή του σχολείου μας στην παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσιων

Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τα εξής Προγράμματα:

1). Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη Ατυχημάτων». Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, ώρα 14:15-16:00μ.μ. από τους εκπαιδευτικούς Μουμούρη Κωνσταντίνα (ΠΕ 04.04), Αργυρίου Βασιλική (ΠΕ 25) και Ζαχαράκη Αναστασία (ΠΕ 06).

2). Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα: «Δημιουργία μόνιμης καλλιτεχνικής ομάδας Θεάτρου και Μουσικής». Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, ώρα 14:15-16:00μ.μ. από τους εκπαιδευτικούς Πανοπούλου Φωτεινή (ΠΕ 02) και Κόνδη Άννα (ΠΕ 02).

3). Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με θέμα: «Ολύμπιες Διαδρομές, ακολουθώντας τα χνάρια των Κενταύρων στο δάσος της Φολόης». Θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, ώρα 14:15-16:00μ.μ. από τους εκπαιδευτικούς Κορκολή Μαρία (ΠΕ 02), Χαρίση Άννα (ΠΕ 02) και Καβακλή Αικατερίνη (ΠΕ 02).

Ο μαθητής μας Βασίλης Παντελεάκης Πρωταθλητής Ελλάδας 2022

O μαθητής της Α' τάξης του σχολείου μας Βασίλης Παντελεάκης, κατέκτησε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας  μοτοσυκλετών στην κατηγορία racing. Επίσης ο Βασίλης εκπροσωπεί επάξια τη χωρά μας  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα fim junior world championship. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επόμενες αγωνιστικές του προσπάθειες.

panteleakis

 

Λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων

Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί όμιλοι:

Χορευτική και Λαογραφική Παράδοση των Ελλήνων της Μεσογείου

Ημέρα: Κυριακή 12:00 - 14:00

Υπ. Εκπαιδευτικοί: Μαρκοπούλου Σταμάτα, Καβακλή Αικατερίνη

Όμιλος Euso: Πειραματικός Διαγωνισμός Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας

Ημέρα: Τρίτη 14:15 - 15:30

Υπ. Εκπαιδευτικοί: Στεφανή Χριστίνα, Ιωαννίδης Σπυρίδων, Μουμούρη Κωνσταντίνα

Αστρονομία

Ημέρα: Τρίτη και Πέμπτη 14:15 - 15:00 και κατόπιν συνεννόησης τα σαββατοκύριακα βραδινές ώρες για παρατηρήσεις και μετρήσεις

Υπ: Εκπαιδευτικοί: Παπαχρήστου Παντελής, Ζυγούρας Γρηγόρης

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Έχουμε τη χαρά να σας γνωστοποιήσουμε πως το σχολείο μας έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο νέο κύκλο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Η επιλογή του σχολείου μας έγινε μετά από ένα αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής που ξεπέρασαν τις 240.

Αφού λάβαμε υπόψη μας και τις οδηγίες που μας είχαν δοθεί, προχωρήσαμε στην επιλογή των 12 μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με βάση όχι μόνο τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τα πιστοποιημένα πτυχία των ξένων γλωσσών που κατέχουν, αλλά και τη δέσμευση και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν για το ίδιο το Πρόγραμμα.

Οι έξι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

Καβακλή Αικατερίνη

Καραθανάση Βασιλική

Κωσταγιάννη Μαρία

Ρουχωτά Μαρία

Στεφανή Χριστίνα

Χαρίση Άννα

Μερικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα:

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τμήμα Δ ́, Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, συνεχίζει κατά το σχολικό έτος 2022-2023 την υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassador School - EPAS).

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση από Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως σε μαθητές/τριες των τριών τάξεων του Λυκείου.

Κεντρικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η βασική κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των διαφόρων δράσεων οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος, οι μαθητές/τριες ενημερώνονται για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβλέπεται εύρος αυτονομίας στην επιλογή και μορφή των δράσεων αυτών, οι οποίες πραγματοποιούνται από τα σχολεία σύμφωνα με τις συμβουλευτικές οδηγίες του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα βασίζεται εν πολλοίς στη χρήση των εκπαιδευτικών εργαλείων που προσφέρονται στα συμμετέχοντα σχολεία και στην ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης και των Συλλόγων Καθηγητών και Γονέων κάθε σχολείου. Μέσω του EPAS μαθητές και διδάσκοντες παρακινούνται να έρθουν σε επαφή με Ευρωβουλευτές, Μ.Μ.Ε., τοπικούς και άλλους παράγοντες και τους παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής, είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, σε προγράμματα και ημερίδες που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Ακαδημαϊκή υποστήριξη στα συμμετέχοντα σχολεία παρέχεται κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο τέλος του σχολικού έτους οι δράσεις των σχολείων αξιολογούνται και, εφόσον κριθούν ικανοποιητικές, απονέμεται ο τίτλος του «Σχολείου Πρέσβη» στα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και του «Καθηγητή-Πρέσβη» και «Μαθητή-Πρέσβη» στους συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές.

Ο πίνακας με τα επιτυχόντα σχολεία είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (https://www.europarl.europa.eu/greece) καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (http://edutv.gr/index.php/epas-ambassadors).

Από την σχολική χρονιά 2021-2022 η συμμετοχή κάθε σχολείου έχει μέγιστη διάρκεια τρία συνεχόμενα χρόνια.

Οι δράσεις κάθε λυκείου που θέλει να αποκτήσει τον τίτλο του Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να συνάδουν με τους στόχους του Προγράμματος.

Η μορφή των δράσεων εξαρτάται από τον τύπο της δράσης - τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να αναπτύξουν ότι είναι πιο πρόσφορο για τη επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων της κάθε δράσης. Καλό είναι να υπάρχει ένας συνδυασμός μορφών δράσεων. Κάποια παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Προσομοίωση λειτουργίας του ΕΚ
 • Παρουσιάσεις
 • Συζητήσεις στο σχολείο (ή/και εκτός του σχολείου), ενδεχομένως στην παρουσία (έστω διαδικτυακά) ενός επιλεγμένου προσώπου (πχ Ευρωβουλευτή, ακαδημαϊκού, ειδικού κ.α.)
 • Δημιουργία μικρών ταινιών (φιλμάκια) ή ντοκιμαντέρ με ανάλογο προς τους στόχους του Προγράμματος περιεχόμενο
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων
 •  Ανάμειξη των (τοπικών) Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
 • Δημιουργία ιστοσελίδας και άλλων κοινωνικών δικτύων
 • Κοινές δράσεις με άλλα συμμετέχοντα σχολεία

Η αναγόρευση ενός σχολείου σε «Σχολείο-Πρέσβης του ΕΚ» σηματοδοτεί την απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας με το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα, και κατ΄ επέκταση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία σκοπό έχει από τη μια τη μεταλαμπάδευση των εμπειριών που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες σε νεότερους μαθητές και τη συνέχιση του Προγράμματος στις επόμενες χρονιές, και από την άλλη την προβολή κάθε Σχολείου-Πρέσβη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενημέρωση για τον τρόπο εξέτασης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Σας ενημερώνουμε για την με αριθμ. Φ.251/119188/Α5 (Β’ 5136) Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 και εφεξής. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την Υπουργική Απόφαση καθορισμού του προγράμματος των προσεχών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β 4753/08-09-2022 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 107791/ΓΔ4/06- 09-2022 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.) των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Λυκείου και της Δ΄ τάξης Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ για το σχολικό έτος 2022-2023 περιλαμβάνει τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του προγράμματος και με βάση τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α. οι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/09/2022 καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου την σχετική αίτηση. Αφού ανοίξετε το αρχείο της αίτησης πατώντας στο σύνδεσμ, επιλόγοντας "αρχείο" --> "λήψη" μπορείτε να κατεβάσετε το έγγραφο στην επιθυμητή μορφή (word ή pdf).

Ο μαθητής μας Σταμάτης Εγγλέζος 1ος Βαλκανιονίκης στην Ορεινή Ποδηλασία

Θερμά συγχαρητήρια στο μαθητή μας της B' τάξης Σταμάτη Εγγλέζο ο οποίος το καλοκαίρι κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παίδων. Επίσης με την Εθνική Ομάδα Ορεινής Ποδηλασίας πήρε μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας όπου κέρδισε την 1η θέση και αναδείχθηκε 1ος Βαλκανιονίκης. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στους επόμενους αγώνες του και σύντομα να τον καμαρώσουμε και πρωταθλητή Ευρώπης.

Ταξίδι στη Λετονία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Τη Λετονία επισκέφτηκε ομάδα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, European Migration, by the Eye of Journalism. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ξανά τους Λετονούς και Πολωνούς φίλους τους και να συμμετέχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην πανέμορφη Ρίγα (δημοσιογραφικό εργαστήρι στο Riga Secondary School NR. 80, επίσκεψη στο Δημαρχείο, μάθημα καλλιγραφίας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, δημοσιογραφικές εμπειρίες στο Delfi.lv) και σε άλλες περιοχές της χώρας (επίσκεψη στο κάστρο Turaida και στο open air Λαογραφικό Μουσείο, εκδρομή στη Sigulda, παιχνίδι στο adventure park). Με το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές ανάμεσα στις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Λετονία που απέφεραν ανεκτίμητες εμπειρίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής κινητικότητας συνεργατικών σχολείων.

Tαξίδι στην Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στην Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + program, European Migration, by the Eye of Journalism". Μια ανεξίτηλη στη μνήμη  εμπειρία για μαθητές και καθηγητές από Ελλάδα και Λετονία. Οι Πολωνοι φίλοι μας φιλοξένησαν στο πανέμορφο Barlinek και μέσα από ένα καλά οργανωμένο  πρόγραμμα πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες... Ποικίλα εργαστήρια, επίσκεψη σε ραδιοφωνικό στο ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio Zachod, Nordic Walking στο δάσος, ποδηλατάδα στη λιμνη και πολλές ακόμα δραστηριότητες για ένα πολύ δυνατό σε εμπειρίες 3ημερο, χτίζοντας συνεργατικα  σχολεία! 
 
Our trip to Poland was completed as part of Erasmus + program, European Migration, by The Eye of Journalism". A mesmerizing experience for both teachers and students from Greece and Latvia, planned by our hosts in beautiful Barliken, Poland. The natural beauty of the landscape and the warm welcome of our Polish friends, made the trip unforgettable. Workshops at BOK Panorama culture center and with photographer Justtna Strzygielska, a visit at Pliska Radio Zachod, Nordic Walking tour, Waterbike ride on the like and many more well organized activities kept us busy for the span of three days! Warm thanks for the hospitality, your friends from the 2nd high school of Vrilissia, Athens Greece.
 

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

 https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Εδώ η εγκύκλιος για τις ηλεκτρονικές εγγραφές του 2022- 23

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5399 / τ.Β’ η υπ ́ αριθμ. Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ω27Χ46ΜΤΛΗ-ΚΓΜ) με τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, που θα ισχύσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (πανελλαδικές εξετάσεις 2022) και εφεξής. Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε για την εγκύκλιο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των διακριθέντων αθλητών. Μπορείτε να βρείτε την εγκύκλιο ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/12asIQUG4XyjvWwfLHB-QKKxcIdO6lJlm/view?usp=sharing

Εξεταστικό κέντρο για το μάθημα των Αγγλικών

Σας ενημερώνουμε ότι ως εξεταστικό κέντρο για το μάθημα των Αγγλικών για τους μαθητές μας ορίζεται το 3ο ΓΕΛ Χαλανδρίου (Μικράς Ασίας 89, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 τηλ. 210-6840034/210-6898394, φαξ: 210-6857685)

ΔΣ γονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Βριλησσίων

Πρόεδρος

ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ-ΓΛΑΡΑΚΗ ΟΛΙΝΑ

6944784750, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντιπρόεδρος

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ-ΑΠΕΡΓΗ ΧΡΥΣΑ

6945777868, xantoniadoΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραμματέας

ΡΙΖΟΥ-ΜΙΧΑΛΗ ΕΛΕΝΗ

6972327148, 2117200715, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταμίας

ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ-ΚΑΛΟΥΜΕΡΗ ΝΟΠΗ

6936720872, qΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλη

ΣΒΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

6946283479, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗ-ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΝΙΑ

6974717020, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ-ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

6939223233, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναπληρωματικά μέλη

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΥΡΑΡΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ

6939280850, 2106668192, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟΝΤΙΣ-ΣΟΤ ΜΑΖΕΝΑ

6955355144, 2114045621, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και στο e-mail του Συλλόγου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνείστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

1.  τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα: 2106132567 και 2108040644

2.  ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3.  ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4.  παραδοσιακά, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Ταϋγέτου & Δίρφης, 15235 Βριλήσσια

Διαδικτυακοί τόποι

Γενικού ενδιαφέροντος

Ψηφιακό σχολείο: http://digitalschool.minedu.gov.gr
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων: http://photodentro.edu.gr

 

Βιολογία

Λεξικό Βιολογικών όρων: http://www.biology-online.org/dictionary/Main_Page

Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία Πανεπιστημίου Αριζόνα: http://www.biology.arizona.edu/

 

Ωράριο μαθημάτων

Ωράριο μαθημάτων

 

1η  Ώρα

08:15 – 09:00

2η  Ώρα

09:05 – 09:50

3η  Ώρα

10:00 – 10:45

4η  Ώρα

10:55 – 11:40

5η  Ώρα

11:50 – 12:35

6η  Ώρα

12:40 – 13:25

7η  Ώρα

13:30 – 14:10

 

 

 

Ενημέρωση Γονέων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων προσκαλούν τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου την

Τρίτη 11/12/2012

σε συνάντηση ενημέρωσης για την πρόοδο των μαθητών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου.

Δάμαρις - Χριστούγεννα 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

των μαθητών του σχολείου μας στο Κέντρο Αποκαταστάσεως Δυσπροσάρμοστων ατόμων "Δάμαρις"

Δεκέμβριος 2012

 

Αποκριές 2013

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013  στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Αποκριάτικα δρώμενα, παιχνίδια και τραγούδια στο χώρο του σχολείου από τη θεατρική ομάδα "ΔΡΑΜΑ" mini.

Γνωρίζουμε και να αναβιώσουμε έθιμα από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο)

Αποχαιρετούμε το κρέας (carne vale, απόκρεω) και στρώνουμε το τραπέζι  της Τυρινής ή Μακαρονού

Παίζουμε αποκριάτικα παιχνίδια (π. Χ. Γαϊτανάκι, Χάσκα, αυγουλοδρομίες...)

Αναπαριστάνουμε αποκριάτικα λαϊκά δρώμενα (π.Χ. Αγάς...)

 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι χιούμορ και όρεξη για ξεφάντωμα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Τούτες οι μέρες το ΄χουνε (εναρκτήριος χορός)

Αναβίωση εθίμου του γάμου

2. Λιβανατέϊκο καγκέλι (ξύρισμα του γαμπρού)

3. Ωραία που είναι η νύφη μας (προετοιμασία της νύφης)

4. Ελα βρε Χαραλάμπη (χορός με γαϊτανάκι)

5. Να ζήσει η νύφη και ο γαμπρός

Παντρεμένο ζευγάρι...

6. Στης ακρίβειας τον καιρό

Γέρος και γριά

7. Γέρασα μωρέ παιδιά

8. Να ΄σαν τα νιάτα δυο φορές

Η ζωή συνεχίζεται...

9. Χορέψετε – χορέψετε

το παιχνίδι είναι ζωή και δεν έχει ηλικία....

10. Χάσκας (Α3)

11. Αυγουλοδρομίες  (Β1-Β3)

12. Aρλεκίνος (Β2 vs Β5)

13. Τσουβαλοδρομίες (Β4 vs Γ3)

14. Βαλμάς (Α1 vs A2) και (Α4 vs Α5)

15. Βουτιά στο γιαούρτι (εθελοντές...)

16. Ελεύθερος χορός και ... φαί από το τραπέζι της τυρινής.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!

 

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί 2012 - 2013

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2012-2013

Το σχολείο μας έχει ήδη λάβει μέρος

 • Στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ της
  Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών
 • Στον 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ-ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ του Δήμου Πετρούπολης
 • Στον 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδας
 • Στον 6ο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2012-2013 του Δήμου Δράμας

και πρόκειται μέχρι τέλος Μαρτίου 2013 να συμμετάσχει

 • Στον 1ο Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης "ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ" και
 • Στον 5ο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου των Εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ

Μεσολόγγι

Μεσολόγγι

 Στιγμιότυπα από την περιβαλλοντική δραστηριότητα 2012 - 2013 με θέμα τη λιμνοθάλασσα τα Μεσολογγίου.

 

Υδροναύτες: Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του σχολείου στη δραστηριότητα της σχολής καταδύσεων Υδροναύτες

Θαλάσσια πάρκα

Εθνικά θαλάσσια πάρκα

και καταδυτικός τουρισμός

collage_01

collage_02

Σχολική βία

Το Χαμόγελο Του Παιδιού ενημέρωσε τους μαθητές της Α τάξης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού καθώς και για τη στήριξη που προσφέρει ο Οργανισμός προς τους μαθητές - θύματα.

 

ERASMUS PLUS - BARLINEK POLAND

Η ομάδα ERASMUS PLUS του 2ου Λυκείου Βριλησσίων αποτελούμενη από 14 μαθητές και 3 καθηγητές επισκέφθηκε το Barlinek της Πολωνίας για την τελευταία διεθνική συνάντηση του προγράμματος εξωσχολικών δραστηριοτήτων

"We make our dreams come true about education and work in EU countries"

Η επίσκεψη στο Barlinek πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 20 Απριλίου 2018.

Barlinek Apr 2018

Στη συνάντηση εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές του Πολωνικού σχολείου που ήταν οι οικοδεσπότες, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από σχολείο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι μαθητές των τριών σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά στις προγραμματισμένες δραστηριότητες και επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια των γειτονικών πόλεων, έζησαν στους ρυθμούς της μικρής πόλης του Barlinek, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Οι Έλληνες μαθητές καθηγητές γύρισαν στην Ελλαδα ενθουσιασμένοι με την Πολωνική φιλοξενία, γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, εντυπώσεις και αναμνήσεις ως επισφράγισμα ενός άρτια οργανωμένου διεθνούς προγράμματος ERASMUS PLUS.

Επίσης οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους ξένους εταίρους, Πολωνούς και Κροάτες, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και να ζήσουν μαζί τους στιγμές φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης που προδιαγράφουν το κοινό μέλλον των λαών.

Η Ελλάδα παντού στον κόσμο!

Στους παρακάτω συνδέσμους απολαύστε στιγμές από την επίσκεψη στην Πολωνία.

 Το video της επίσκεψης: https://youtu.be/V4YnD7G3_zY

 Αναχώρηση - αεροδρόμιο: https://photos.app.goo.gl/g8nAGBQGYz8j8E0B3

 Υποδοχή και αποχαιρετισμός: https://photos.app.goo.gl/W8AGjxukwAtGtHEu6

 Barlinek - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/BdA7cR7WFZgk4WRD9

 Barlinek - στα σχολεία: https://photos.app.goo.gl/bdC1fqhCAJM2NjtUA

 Barlinek - επισκέψεις: https://photos.app.goo.gl/c0Fr7ogNwsqICQ632

 Barlinek - Nordic walking: https://photos.app.goo.gl/Uyv5YEbyVKLDtBkZ9

 Torun - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/xlLJROOUjPE3I2Yl1

 Torun - ginger bread museum: https://photos.app.goo.gl/U0uQrwGOdlf51oiC2

 Torun - KOPERNIKA University: https://photos.app.goo.gl/hVf9L3rRnrjvBUdw8

 Sczcezin - η πόλη: https://photos.app.goo.gl/M9ZXEzWzV6JP1tJd6

 Sczcezin - Underground museum: https://photos.app.goo.gl/b6rfpH92sdZLGh3a7

 Szczecin - WSM University: https://photos.app.goo.gl/3TP5SNwTMsX8z4bt6

 Πρόσωπα: https://photos.app.goo.gl/fUzThAo9hykANx477

 Ζωντανές εικόνες: https://photos.app.goo.gl/jisuBZufIgBJpZDe2

Επικοινωνία

τηλ 2106132567

fax 2108040644

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Joomla templates by a4joomla